ClairCity poster

ClairCity

[Webinar] Hoe zorg je ervoor dat je ook kwetsbare groepen betrekt bij participatieve trajecten rond een thema als luchtkwaliteit en klimaatsverandering? ClairCity organiseert haar laatste webinar op donderdagmiddag 16 juli, met lessen van het campagneteam in Bristol. Het tweede ClairCity webinar, waarin o.a. TML-onderzoeker Kris Vanherle uitlegt hoe je menselijk gedrag kan meenemen in luchtkwaliteitsmodellering, kan je intussen herbekijken, met een link naar veelgestelde vragen en antwoorden.

vrachtwagens

AEROFLEX

veldweg

SMARTA

[Webinar] Benieuwd naar de uitdagingen en kansen van mobiliteitsoplossingen in plattelandsgebieden? Het SMARTA-project presenteert met ‘Time to Act for Rural Mobility’ een serie webinars om dit thema te belichten. Schrijf je in voor het derde webinar op 15 juli.

transaid consortiumteam

TransAID

[Slotconferentie] TransAID organiseerde op 1 en 2 juli haar slotconferentie. Die focuste op de uitdagingen van geconnecteerde en geautomatiseerde technologieën op vlak van verkeersveiligheid en -efficiëntie. Alle video's en presentaties staan nu online!

bushalte

Mobiscore

[Vervolgstudie] Een half jaar na de lancering van de Mobiscore voerde TML, i.s.m. het Departement Omgeving, een grondige analyse uit. Op basis daarvan zullen we voorstellen doen om tot een verbeterde Mobiscore te komen die beter aansluit bij de beleidsdoelstellingen.

autobestuurder

ConACon

In een wereld met steeds meer geautomatiseerde en communicerende voertuigen blijft verkeersveiligheid belangrijk. Transport & Mobility Leuven onderzoekt in het ConACon-project hoe de data van deze voertuigen kan worden aangewend om de verkeersveiligheid te verbeteren.
Ons onderzoek werd genomineerd voor de Verkeersveiligheidsprijs 2020.

Containers haven van Antwerpen - Afbeelding van HesselVisser op Pixabay

Vlaamse Knooppuntenmonitor

Binnen dit project onderzoeken we de haalbaarheid van een instrument dat jaarlijks een cijfermatige analyse kan produceren met betrekking tot de mobiliteit in de Vlaamse knooppunten.

luchthaven Munchen - @Pixabay RitaE

ITACA

[Nieuw project] Technologische vernieuwing in de sector van luchtverkeersmanagement verloopt tot nu toe eerder aan een traag tempo. Het ITACA-project wil daarom inzicht verwerven in de stimulerende en remmende factoren voor de opname van nieuwe technologieën in luchtverkeersmanagement.

Teamfoto TML

Vacatures

Winnaars2020

TML-Thesisprijs 2020

De winnaars van de Thesisprijs 2020 zijn bekend.

tmltalk6_visual_fietsgeluk_webinar_final2

TML Talks #6

Meld je vandaag nog aan voor de TML Talk!
Een niet te missen webinar over hoe fietsen bijdraagt tot meer maatschappelijk welzijn.

BMA_website1

Transport & Mobility Leuven wint Business Mobility Awards

Maandag 23 november 2020 maakte Vlaams minister van mobiliteit, Lydia Peeters, bekend dat Transport & Mobility Leuven de Business Mobility Award heeft gewonnen in de categorie kleine en middelgrote bedrijven.

Baanbrekende Werkgever '21

Transport & Mobility Leuven tekent charter Baanbrekende Werkgever

© 2020 Transport & Mobility Leuven | Westsite: Online Oplossingen en Webdesign