SMARTA

17048
Van 2018 tot 2020

Geïnteresseerd in mobiliteit in landelijke gebieden?  Benieuwd naar de mobiliteitsoplossingen uit onze pilootprojecten? Discussieer mee op de
SMARTA webinars Time to Act for Rural Mobility in juni en juli! Info en registratie voor het derde webinar op 15 juli om 15 u


Voor de Europese Commissie vormt mobiliteit in landelijke gebieden een van de grootste uitdagingen voor heel Europa.  Met het SMARTA-project  wil de Europese Commissie volop inzetten op slimme, verbonden, en gedeelde mobiliteitsoplossingen in landelijke woongebieden.  Op die manier wil de Europese Commissie de leefbaarheid van de landelijke woongebieden en die van haar bewoners aanzienlijk verbeteren.
Samen met haar consortiumpartners doet TML onderzoek naar de mobiliteitsnoden van bewoners van landelijke gebieden en bestuderen we hoe duurzame gedeelde mobiliteitssystemen hun mobiliteits- en verplaatsingservaringen kunnen verbeteren.  Daartoe zal het onderzoek eerst en vooral een inventaris opstellen van goede praktijken in de betreffende Europese lidstaten.  In een tweede luik van de studie zal een selectie van deze goede praktijken gedemonstreerd, uitgetest, en geëvolueerd worden d.m.v. een pilootstudie.
Binnen het consortium zal TML een belangrijke bijdrage leveren aan de inventaris van goede prakijken door haar ervaring in te zetten op vlak van duurzame en gedeelde mobiliteitssystemen.  Daarvoor zullen we ook een beroep kunnen doen op ons uitgebreide netwerk.  Daarnaast zijn we specifiek verantwoordelijk voor het selecteren van de proeflocaties en het ontwikkelen van de methodologie om die proeflocaties te selecteren. Voor de pilootstudie zelf zullen we het voortouw nemen bij de evaluatiefase en een evaluatieplan ontwikkelen om de impact van de verschillende mobiliteitsdiensten op een solide manier te kunnen valideren.

 

Periode

Van 2018 tot 2020

Opdrachtgever

Europese Commissie - DG MOVE

Partners

MemEx, The University Court of the University of Aberdeen, Vectos(South) Limited, European Integrated Projects SRL

Ons team

Dirk Engels, Wouter Florizoone, Christophe Heyndrickx, Bruno Van Zeebroeck
© 2021 Transport & Mobility Leuven | Westsite: Online Oplossingen en Webdesign