MOMENTUM

17073
Van 2019 tot 2022
Opkomende technologieën zoals MaaS en autonome voertuigen leiden tot radicale veranderingen in de stedelijke mobiliteit.
Het doel van MOMENTUM is het ontwikkelen van nieuwe technieken voor data-analyse, verkeersmodellen en beleidsondersteunende instrumenten die in staat zijn om de impact van deze transportmodi op stedelijke mobiliteit in te schatten.
Deze tools zullen steden helpen bij het uitwerken van beleidsmaatregelen om ten volle het potentieel te benutten van opkomende mobiliteitsoplossingen. De tools die binnen dit project ontwikkeld worden zullen getest worden door een aantal case studies uit te voeren in vier steden die van elkaar verschillen qua grootte, morfologie, omgevings-, socio-economische en culturele factoren, en op vlak van beleid.  Het gaat om Madrid, Leuven, Regensburg, en Thessaloniki.
TML is betrokken bij de ontwikkeling van deze toolkit, bij de opmaak van een verkeersmodel voor de stad Leuven, en bij het uitwerken van algemene richtlijnen en aanbevelingen voor het gebruik van deze toolkit.

 

Periode

Van 2019 tot 2022

Opdrachtgever

Europese Commissie, H2020

Partners

Empresa municipal de transportes de madrid sa; Nommon solutions and technologies sl; Dimos Thessalonikis; Ethniko kentro erevnas kai technologikis anaptyxis; Stad Leuven; Stadt Regensburg; Technische universitaet Muenchen; Universidad de la iglesia de deusto entidad religiosa; Aimsun sl; Polis; Union internationale des transports publics

Ons team

Ruben Corthout, Rodric Frederix, Willem Himpe, Péter I. Pápics, Gitte Van Den Bergh, Joren Vanherck, Kris Vanherle
© 2021 Transport & Mobility Leuven | Westsite: Online Oplossingen en Webdesign