CIVITAS PORTIS

16007
Van 2016 tot 2020
In het kader van het HORIZON 2020 programma richt CIVITAS 2020 zich op innovatie in energie-efficiënte en  stedelijke mobiliteit en transport. De Europese Commissie ondersteunt daarbij projecten waarbij steden samenwerken om maatregelen op een innovatieve wijze te implementeren en te leren van de implementatieprocessen en de bereikte impact ervan.
Het CIVITAS PORTIS project startte op 1 september 2016 en loopt tot 1 september 2020. Het project wordt gecoördineerd door de stad Antwerpen, die samen met de steden Aberdeen (Schotland), Constanta (Roemenië), Trieste (Italië) en Klaipeda (Litouwen) een groot aantal innovatieve maatregelen zal nemen met een focus op de interactie tussen stad en haven. Daarbij wordt ook intensief samengewerkt om de innovatie zowel in die steden als naar andere steden toe te versterken. Belangrijk daarbij is ook een grondige evaluatie van de implementatie en het effect van de maatregelen op de stedelijke mobiliteit, milieu en energie. Ook worden diverse samenwerkingsverbanden opgezet met andere Europese steden en ook met een Chinese partner nl. de havenstad Ningbo.

TML ondersteunt in dit project de stad Antwerpen bij het management van de Antwerpse maatregelen en de coördinatie van het project.  Daarnaast werken we ook activiteiten uit om de interessantste maatregelen in de verschillende steden van CIVITAS PORTIS ook over te kunnen dragen naar andere Europese steden. Daarvoor werkten we bijvoorbeeld een samenwerkingsprogramma uit en organiseren we een aantal trainings en webinars.

Periode

Van 2016 tot 2020

Opdrachtgever

Europese Commissie, CIVITAS 2020

Partners

Antwerpen (België), Aberdeen (Schotland), Constanta (Roemenië), Trieste (Italië) en Klaipedos (Litouwen)

Ons team

Bregtje Proost, Eef Delhaye, Hanne De Naegel, Dirk Engels, Gitte Van Den Bergh
© 2021 Transport & Mobility Leuven | Westsite: Online Oplossingen en Webdesign