I-C-EU

11.44
Van 2012 tot 2014
Het I-C-EU project, met TML als projectleider, werd uitgevoerd in opdracht van de Europese Commissie (EC), Directoraat-generaal Onderzoek & Innovatie, 7e kaderprogramma voor onderzoek. Het begon 1 oktober 2012 en eindigde 30 september 2014.

17 juni 2010 startte de Europese Unie met de Europa 2020-strategie ter vervanging van de Lissabonstrategie (2000 - 2010). De overgang tussen de twee strategieplannen gebeurt op het moment dat Europa de ergste economische crisis meemaakt sinds de oprichting. De crisis verwerken in een wereld van stijgende concurrentie op de globale markten, vooral vanuit nieuwe opkomende economieën, maakt concurrentievermogen een fundamentele kwestie voor Europa.

In overeenstemming met de Europa 2020 'flagship' initiatieven-strategie, vat het Witboek Transport uit 2011 de belangrijkste doelstellingen van de Europese transportstrategie samen, namelijk ondersteuning bieden bij het opzetten van een systeem dat de Europese economische vooruitgang ondersteunt, het concurrentievermogen verhoogt, en hoogwaardige mobiliteitsdiensten biedt. Gezien bovenstaande uitdagingen en strategie instelling, is het duidelijk dat een sterkere rol en een grotere bijdrage van de transportsector in de verbetering van de Europese economische groei en het concurrentievermogen wordt verwacht.

Het I-C-EU project verduidelijkt de relatie tussen investeringen in transportinfrastructuur en de bredere economische gevolgen, namelijk het concurrentievermogen en de economische groei. Deze verduidelijking is mogelijk gemaakt door het verkennen van de theoretische methodologie van de huidige analysemethodes, het analyseren van de huidige situatie van de Europese economie en het concurrentievermogen, alsmede de huidige en toekomstige uitdagingen. Dit rekening houdend met de huidige Europese strategie om de economische prestaties en het concurrentievermogen te verbeteren. Met behulp van deze concepten kon ​​I-C-EU de EC aanbevelingen doen om politieke interventies te verbeteren die de concurrentiekracht van Europa zowel extern - in verhouding tot de rest van de wereld - en intern - tussen de landen en regio's vergroten.

De drie belangrijkste resultaten van het project zijn:

- een overzicht van de relatie tussen investeringen in transportinfrastructuur, het concurrentievermogen en de economische groei

- een verbetering van de methodologie die gebruikt wordt om de effecten van investeringen in vervoersinfrastructuur te beoordelen met name op het concurrentievermogen en de economische groei

- een overzicht van aanbevelingen om het EU-beleid te evalueren op het gebied van investeringen in transportinfrastructuur met betrekking tot het concurrentievermogen en de economische groei

 

Periode

Van 2012 tot 2014

Opdrachtgever

Europese Commissie, FP7

Partners

Panteia Business NEA (NL), VU University Amsterdam (NL), Fraunhofer Center for Maritime Logistics and services (DE), Uniwersytet Gdanski (PL), and FEDEA (ES).

Ons team

Veerle Vranckx, Tim Breemersch, Eef Delhaye, Christophe Heyndrickx, Kris Vanherle, Joko Purwanto
© 2021 Transport & Mobility Leuven | Westsite: Online Oplossingen en Webdesign