Transport van personen met beperkte mobiliteit

17039
Van 2017 tot 2018
Dit project had vooral als doel om:
  • het bewustzijn rond de toegankelijkheid van vervoersdiensten voor personen met beperkte mobiliteit te bevorderen;
  • de toepassing van maatregelen en beleid bedoeld om de toegankelijkheid van personen met beperkte mobiliteit te bevorderen te verhogen,
  • en om de rechten van deze categorie van reizigers te versterken; en dit zowel voor, tijdens en na hun reis.

Dat bereikten we door:
  • Een gestructureerde compilatie te maken van best practices die het reizen voor personen met beperkte mobiliteit bevorderen - daarbij nemen we alle soorten transport in beschouwing en alle aspecten hiervan, zoals infrastructuur, voertuigen, technische oplossingen, processen en persoonlijke assistentie;
  • Een gids op te stellen om in de toekomst de ontwikkeling van beleidsmaatregelen, acties, maatregelen of strategieën bedoeld om de toegankelijkheid voor personen met een beperkte mobiliteit verhogen, te bevorderen.
We startten met een literatuurstudie en een enquête bij aanbieders van transport, beleidsmakers, en representatieve organisaties.  Dat leidde  tot een long list van maatregelen. Door hier een aantal selectiecriteria op toe te passen komen we tot een shortlist van twintig tot vijfentwintig maatregelen, die de ‘best practices’ vormen.

Het eindrapport, de gids met best practices, en de gids met beleidsaanbevelingen voor de toekomst kan u hiernaast bij 'Downloads' terugvinden.


 

Periode

Van 2017 tot 2018

Opdrachtgever

Europese Commissie, DG MOVE

Partners

Ramboll (contractor)

Ons team

Tim Breemersch, Eef Delhaye, Péter I. Pápics, Sebastian Vanderlinden
© 2021 Transport & Mobility Leuven | Westsite: Online Oplossingen en Webdesign