Transport & Mobility Leuven wint API van het jaar met Telraam

26/11/2020
Tijdens de liveshow van de Trefdag Digitaal Vlaanderen maakte Informatie Vlaanderen de winnaars bekend van de API-awards 2020.
Met Telraam won Transport & Mobility Leuven de prijs voor ‘beste API’. De open data-toepassing zorgt ervoor dat burgers, overheden en studiebureau’s meer gedetailleerde informatie kunnen opvragen voor de actieve Telramen of deelelementen ervan.
Dankzij Telraam kunnen burgers, overheden en studiebureau’s het aantal voetgangers, fietsers, auto’s en zwaar verkeer tellen met behulp van een slimme sensor. Telraam is een initiatief van Transport & Mobility Leuven NV, vzw Mobiel 21 en Waanz.in. Anderhalf jaar geleden lanceerden zij  het eerste telnetwerk van 100 Telramen in Kessel-Lo, Leuven. Intussen zijn er al meer dan 1600 Telramen geinstalleerd in binnen- en buitenland. Er lopen ook 15 telnetwerken in samenwerking met lokale overheden die telkens met minstens 20 Telramen langdurig het verkeer tellen.
Met de wedstrijd wil Informatie Vlaanderen de API-aanpak stimuleren. Een API (Application Programming Interface) zorgt ervoor dat twee verschillende applicaties met elkaar kunnen communiceren.
API’s laten data vlot stromen tussen toepassingen en partners en zorgen zo voor administratieve vereenvoudiging, innovatie en meer samenwerking.
 
© 2021 Transport & Mobility Leuven | Westsite: Online Oplossingen en Webdesign