TML op circulaire wandeling

Onze TML’ers zijn niet alleen gedreven onderzoekers, ze houden ook van allerhande groepsactiviteiten. Op 28 april gingen we op stap in Leuven. Niet zomaar wat rondkuierend, maar een heuse circulaire wandeling. Onder leiding van een gids wandelden we van het ene circulaire initiatief in de stad naar het andere. Alle coronamaatregelen respecterend, droegen we onze mondmaskers, hielden we netjes afstand van elkaar, en trokken we in twee groepen kriskras doorheen de Leuvense straten, gaandeweg plaatsen ontdekkend waar sommigen nog nooit geweest waren.

Het weer was perfect, de sfeer zat er dik in, en met een prima knabbel en drankje in onze handen waren we er klaar van. We vertrokken aan de MAAKbar, en werden van de ene naar de andere plaats gegidst. Tussendoor voerden we, zoals het ons betaamt, stevige discussies over de wetenschappelijkheid van een vlindereconomie, de zin en onzin van andere concepten, en manieren om het groen in onze tuinen beter te planten. De wandeling op zich was leuk, al hadden we gehoopt om wat meer bekende en minder bekende initiatieven te zien te krijgen, meer rond lokaal werk met afbraakmaterialen om nieuwe dingen te maken, leuke anekdotes, frisse doordenkertjes, etc.

Na de wandeling streken we met een groepje overblijvers nog neer op een Leuvens terras, bestelden ons stevig circulair gerstenat, spijsden de interne mens en verzonken in gezellige gesprekken terwijl de zon zich haastte om voor het sluitingsuur van de horeca nog net onder te gaan.
© 2021 Transport & Mobility Leuven | Westsite: Online Oplossingen en Webdesign