HoPE

13.25
Van 2014 tot 2017
Het HoPE-project (‘Holistic Personal public Eco-Mobility’) ontwikkelde een platform voor veilige betalingen en slimme multimodale ritplanning.  Door de ontwikkeling van deze ‘routeplanner van de toekomst’ vergroot het project de rol van het openbaar vervoer. 
Transport & Mobility Leuven speelde een cruciale rol bij de succesvolle afronding van dit complexe project, vooral door in te zetten op haar specifieke expertise inzake ITS en haar (leidende) rol binnen eerdere onderzoeks-technologische projecten gesubsidieerd door de Europese Commissie.  TML nam halverwege dit project de coördinatie over en was verantwoordelijk voor het werkpakket rond disseminatie.  Daarnaast boden onze experts ook de nodige knowhow rond het ontwikkelen van businessmodellen en speelde ons team een sleutelrol binnen het cruciale technologische luik van dit project door de tranfser van de MODUM-technologie.

Meer info:
In dit technologisch Europees onderzoeksproject project ontwikkelden we een open en gebruiksvriendelijk platform; waarbij het beheer van betalingen met intelligente transportsystemen (ITS) mogelijk gemaakt werd. Centraal daarbij stond de bewustmaking van openbaar vervoer en eco-mobiliteit. Daarnaast bood het platform ook verschillende bijkomende diensten aan, waaronder informatie rond mobiliteit, ritplanning, mobiele betalingen en reservaties.
HoPE is dus een volledig geïntegreerd gevalideerd systeem dat een eindoplossing biedt die in elke stad kan toegepast worden. Het voorziet in een veilige en toegankelijke betalingsprocedure voor tickets, en slimme ritplanning voor de reizigers. Voor dit laatste kunnen reizigers het routeadvies aan hun voorkeuren aanpassen, zoals bijvoorbeeld de goedkoopste route, de snelste route of de meest ecologische route. Het HoPE-systeem werd met succes opgezet, getest, en gevalideerd in drie Europese steden (Coventry in het Verenigd Koninkrijk, Gipuzkoa en San Sebastian in Baskenland en Athene in Griekenland). Het werd ook toegepast op een breed arsenaal aan lokale en regionale transportmiddelen.


 

Periode

Van 2014 tot 2017

Opdrachtgever

Europese Commissie - ICT PSP

Ons team

Sven Maerivoet
© 2021 Transport & Mobility Leuven | Westsite: Online Oplossingen en Webdesign