Sneltramlijn Hasselt-Maastricht

15063
2015
De mogelijke realisatie van een Sneltramlijn 1 in Limburg Hasselt-Maastricht werd reeds in verschillende studies onderzocht. Enerzijds werd een analyse gemaakt met het Verkeersmodel Limburg en het ervan afgeleide Spartacusmodel dat werd opgemaakt om een betere inschatting te kunnen maken van de aantrekking van nieuwe reizigers door realisatie van de tramlijn. Anderzijds werd de vervoerswaarde van de tramlijn nagegaan met behulp van modelberekeningen met het multimodaal Gemeentelijk Verkeersmodel van Maastricht.

Momenteel wordt bijkomend bestudeerd of Sneltramlijn 1 Hasselt-Maastricht zijn eindhalte niet meer aan het station van Maastricht zou kunnen hebben, maar aan de Maasboulevard (centrum). De vraag daarbij is wat de invloed zal zijn op het aantal reizigers van deze lijn. Hiertoe werd bijkomend een analyse gemaakt met het Gemeentelijk Verkeersmodel Maastricht.

In opdracht van De Lijn Limburg screende TML de verschillende uitgevoerde studies kritisch. Daarbij valideerde TML de inschattingsresultaten van de inkorting van de lijn met aanduiding van de zekerheden en onzekerheden in de inschatting van het aantal verwachte reizigers.

Periode

2015

Opdrachtgever

De Lijn Limburg

Partners

/

Ons team

Dirk Engels, Gitte Van Den Bergh
© 2019 Transport & Mobility Leuven | Westsite: Online Oplossingen en Webdesign

TML gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.

Ok, ik accepteer cookies