Minder hinder Noorderlijn Antwerpen

15043
Van 2015 tot 2019
TML verzorgt de “minder hinder” voor het Brabo 2 project in Antwerpen. Dit project behelst een tramgedeelte (Noorderlijn) en een deel wegeniswerken. De werken lopen van maart 2016 tot juli 2019.
De Noorderlijn  (meer info op www.noorderlijn.be) zorgt voor een vlotte tramverbinding tussen het stadscentrum, het Eilandje en het noorden van de stad. Zo zal de tram in de toekomst vanuit het centrum bijvoorbeeld het Red Star Line Museum, het MAS op het Eilandje en de nieuwe Park & Ride ter hoogte van het knooppunt van de Noorderlaan met de A12 bedienen. Ook de ondergrondse tram onder de Turnhoutsebaan (de Reuzenpijp) wordt verlengd en zal aansluiten op de Frankrijklei.  
Een aantal wegen langsheen de route van de Noorderlijn krijgen een nieuw jasje. Zo krijgen onder meer de Noordelijke Leien een facelift, alsook de Rooseveltplaats en het Operaplein. Heel wat kruispunten worden beter én veiliger ingericht.  

TML ondersteunt Tramcontractors, het consortium van aannemers, bij de “minder hinder” van de werken. We zorgen mee voor de uitwerking van de fasering van de werken, de organisatie van het BLVC-overleg (Bereikbaarheid, Leefbaarheid, Veiligheid en Communicatie) en de opmaak van de BLVC-plannen. We maken bovendien de V-plannen voor de tijdelijke verkeerslichten, werken mee aan de opmaak van de signalisatieplannen en ondersteunen de communicatie.

Periode

Van 2015 tot 2019

Opdrachtgever

Tramcontractors Bouw

Ons team

Kristof Carlier, Ruben Corthout, Dirk Engels, Rodric Frederix
© 2019 Transport & Mobility Leuven | Westsite: Online Oplossingen en Webdesign

TML gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.

Ok, ik accepteer cookies