ThUNDER

Economisch model voor transport en ruimtelijke planning in stedelijke gebieden

Het ThUNDER project, of transport en stadsontwikkeling op regionaal niveau, vertrekt vanuit de huidige problemen, geassocieerd met mobiliteit, transport en regionale planning, in en rond de grote Vlaamse en Belgische steden. ThUNDER bestudeert het verband tussen de stad en haar transportnetwerk. Bedrijfslocatie, distributie, aankopen van consumenten en immobiliŽn, zijn slechts enkele voorbeelden van activiteiten, die sterk afhangen van de toegankelijkheid van de infrastructuur van de stad. Huishoudens worden aangetrokken tot steden die rijk zijn aan diensten en een aantrekkelijke arbeidsmarkt hebben. Mobiliteit speelt een essentiŽle rol in alle locatiebeslissingen.

Het centrale doel van dit project is om een innovatief model te ontwikkelen op het niveau van de stad en de omliggende regio. Het onderzoek dat in het kader van dit project en de modelontwikkeling wordt uitgevoerd zal een bijdrage leveren aan het al uitgevoerde onderzoek betreffende ruimtelijke economie, mobiliteit en ontwikkeling van steden. Dit onderzoek vormt de basis voor het toegepaste model, dat ten minste voor een Vlaamse stad, maar preferabel voor 3 Vlaamse steden zal getest worden.

Het onderzoek in dit project wordt uitgevoerd in het kader van een Baekeland mandaat, in samenwerking met de Katholieke Universiteit Leuven en gesteund door het Instituut voor Wetenschap en Technologie (IWT). Het uitgevoerde werk zal bij succesvolle volbrenging van het project resulteren in een doctoraat.

rapporten

nog geen rapport beschikbaar

periode

2011 - 2016

opdrachtgever

het Instituut voor Wetenschap en Technologie (IWT)

medewerkers

Christophe Heyndrickx

in samenwerking met

KU Leuven

contact

Christophe Heyndrickx

+32 16 74.51.21
referentie: 11.26